logo-carefleet-2017
Tytuł:

Testy Priusów czas zacząć!

Logo:
Fleet_logo-300x99
Data:
19-05-2016,
Autor:
Klaudia Kowalczyk,
Kategoria:
Media o nas
Długi tekst:

Toyota rozpoczęła program testów Priusa czwartej generacji we współpracy z wybranymi klientami flotowymi. W cyklu badań trwającym sześć tygodni biorą udział firmy reprezentujące trzy ważne segmenty rynku flotowego – korporacje taksówkową (Wawa Taxi), operatorów flot (Carefleet) oraz sieci wypożyczalni (Panek). Partnerem programu jest firma telematyczna Finder.

Przez półtora miesiąca managerowie flotowi oraz pracownicy firm Wawa Taxi, Carefleet i Panek będą sprawdzali funkcjonalność i komfort nowego modelu, efektywność działania napędu hybrydowego, zużycie paliwa oraz emisję spalin w różnych warunkach drogowych. Uczestnicy testu zapoznają się także z nowoczesnymi technologiami, w które został wyposażony nowy model. Szczegółowych informacji o przebiegu testu dostarczy system telematyczny firmy Finder.

„Nowoczesne technologie, ekologia i bezpieczeństwo to podstawowe założenia biznesowe Wawa Taxi, których realizację dostrzegamy w nowym Priusie. Ograniczanie zużycia paliwa jest bardzo istotne na rynku taksówkowym, nie tylko ze względu na niższe koszty, ale także z powodu konieczności walki z zanieczyszczeniem powietrza w miastach. Jednocześnie zawsze dbamy o to, aby nasi klienci podróżowali w pełnym komforcie” – powiedziała Agata Wieczorek, Dyrektor Strategiczny Wawa Taxi.

„Naszym klientom zawsze rekomendujemy rozwiązania, które wcześniej przetestowaliśmy w praktyce. Dlatego możliwość sprawdzenia działania nowego Priusa w rzeczywistych warunkach sprawi, że proponując auta naszym klientom, będziemy mieli pewność, iż są one w pełni funkcjonalne, komfortowe i zapewniają niskie koszty użytkowania. Nie bez znaczenia jest także fakt, że nowy Prius ma bardzo atrakcyjny wygląd” – powiedział Jacek Jasiński, Dyrektor Account Management firmy Carefleet S. A.

Artykuł dostępny na portalu: http://fleet.com.pl/fleet/bez-kategorii/testy-priusow-czas-zaczac/

Zdjęcia:
Fleet_logo-300x99IMG_4465