logo-carefleet-2017
Tytuł:

Niemal połowa badanych firm z sektora MŚP dostrzega potencjalne korzyści z wynajmu długoterminowego.

Logo:
Data:
10-12-2014,
Autor:
Klaudia Kowalczyk,
Kategoria:
Media o nas
Długi tekst:

Ponad 48 proc. badanych MŚP dostrzega potencjalne korzyści płynące z usług wynajmu długoterminowego aut. Nie zależy to od wielkości posiadanej floty pojazdów – wynika z raportu Instytutu Keralla Research przeprowadzonego na zlecenie Carefleet S.A.

Ofertowanie CFM dociera do MŚP

Przedsiębiorcy zazwyczaj starają się prowadzić swój podstawowy biznes bez zbędnych utrudnień i kosztów związanych z posiadaniem pojazdów. Mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa, które użytkują samochody służbowe coraz częściej decydują się na wynajem długoterminowy – leasing operacyjny uzupełniony o usługi dodatkowe. Badanie Kerella Research wykazało, że ponad 34 proc. ankietowanych firm miało okazję zapoznać się z ofertą wynajmu długoterminowego pojazdów. Ponad 33% firm odpowiedziało, że „raczej nie spotkało się z ofertami wynajmu”, natomiast 27% jest przekonanych, że „nigdy nie miało z nimi do czynienia”.

Bartosz Olejnik - Dyrektor Sprzedaży, Carefleet S.A.

Pełna wersja artykułu: przejdź

Zdjęcia: